Få ordnet din boligs skøde af en boligadvokat

02 juni 2020 Lotte Hindsberg

Har du købt en bolig er den først juridisk din når skødet er tinglyst af en domstol. Derfor er det vigtigt at tinglysningsprocessen forgår så hurtig og smertefrit som muligt. Det kan ske ved at få en boligadvokat til at stå for det praktiske. Det kan f.eks. være https://eboligadvokat.dk/skoede/. En boligadvokat er en person der har uddannet sig som jurist med speciale i bolighandel.

Han har derfor den nødvendige ekspertise til at få tinglysningen igennem hurtigt og uden at den bliver sendt retur af dommeren og derfor forsinker processen. Indtil skødet er tinglyst, er det muligt at sælgers kreditorer kan tage pant i boligen. Det har ingen betydning at du forlængst er flyttet ind.

I dag foregår tinglysningen af skødet elektronisk og med hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden der gik over til elektronisk tinglysning. En tinglysning af et skøde er ikke gratis, men koster 1750 kr. i gebyr, samt 0,6% af købssummen.

Fordelen ved en boligadvokat

Udover det praktiske med tinglysningen, kan man med fordel gøre brug af boligadvokaten i langt flere situationer. Han har ekspertisen og erfaringen, som almindelige købere sjældent har når de køber en ny bolig. Det er selvfølgelig ikke gratis men pengene kan hurtigt vise sig at være tjent hjem flere gange.

Der er selve forhandlingen med sælger, men også for at sikre at der er de rigtige forbehold i købsaftalen. At finde ud af at der er en gammel vandskade eller skimmelsvamp i boligen, kan hurtig blive dyrt, hvis man selv skal betale, fordi der ikke er et forbehold i købsaftalen.

Vælger du ikke at have en boligadvokat med ind over, bør du som det mindste sikre dig at der er et forbehold om at aftalen ikke er gyldig, med med mindre at aftalen er blevet læst igennem en advokat og godkendt.

Flere nyheder