Fjern gulvets slidte overflade med en gulvafslibning

By:

Har trægulvet i din bolig efterhånden nået det stadie af slitage hvor det ikke længere er muligt at få gulvet til at skinne ved almindelig gulv vask? Så har du sikkert overvejet at lade gulvet udskifte.

Det er træls og irriterende ikke at kunne få gulvet pænt uanset hvor meget man end skrubber og skurer. Et trægulv skal helst udstråle charme og elegance, og ikke være mat og flosset i overfladen. Men det bliver det i takt med at det bliver slidt. Især hvis det er behandlet med sæbe eller olie – to former for gulv behandling som går under betegnelsen ikke forseglende.

Hvor lak eller maling kapsler træværket inde bag et tykt og forseglende lag, vil olie og sæbe ikke yde samme grad af beskyttelse. Ved oliering eller sæbe behandling vil der i stedet dannes en hinde i træværkets overfladiske fibre når disse mættes med olien eller med den fede sæbe.

Denne hinde skal vedligeholdes grundigt ved hjælp af gulvvask med særlige sæber som forstærker og genopbygger hinden. Men selv med hyppig gulv vask vil et sådant gulv uvægerligt blive slidt. Og når først slidspor, solfalming og skjolder fra spildte væsker har bemægtiget sig dit gulv med misfarvede pletter og plamager kan du kun få det pænt igen med en grundig og effektiv gulvafslibning og en ny overflade behandling.

Kan jeg selv slibe og behandle mit gulv?

I princippet er der intet i vejen for at du selv går ned til dit lokale byggemarked og lejer en maskine til afslibning af gulve for selv at kaste dig ud i projektet. Det kan dog på det kraftigste anbefales at få fagfolk på opgaven. Du slipper for det hårde arbejde, og kan være sikker på at opnå det optimale resultat.

Du kan læse mere om afslibning af gulve, og bestille et tilbud på gulvafslibning hos Gulvkanonen via hjemmesiden Gulvkanonen.dk

Posted in: gulvafslibning