Fordele og ulemper ved gulvlakering

26 februar 2022 Steffen Pedersen

advertorial

Når man har fået foretaget sig en gulvafslibning, så skal der påføres en gulvbehandling for at gulvet er slidstærkt og holder længe. Denne artikel vil omhandle lakering af gulv som gulvbehandling, det vil fremgå hvilke fordele og ulemper der er ved at få en gulvlakering, og hvilken slags lak du bør vælge for at få det bedste resultat eller ønsket resultat. Læs med i artiklen her for at få mere af vide.

gulvafslibning på Sjælland

Lakering af gulvet

Lakering er først og fremmest en overfladebehandling af dit trægulv. Samtidig med det er det en meget slidstærk gulvbehandling. Lakken den ligger sig oven på gulvet frem for at trænge ned i det. Hvis man vælger det så kan lakken være i ultramat glans, så man næsten ikke kan se genskind i gulvet. Der er cirka samme mathed som et olieret gulv. Man kan også få i mat, halvblank, og blank. Glansen afhænger af hvilken effekt man ønsker at have på sit gulv. Ridser er dog mindre tydelige end med en mat lakering end en blank lakering.

En lakering bliver foretaget for at beskytte trægulvet mod slidtage. Det vil give dit gulv et bestemt udseende og den mest anvendte lak er vandbaseret lak. Som sætningen betegner, så er det altså lak med vand i, så træets fibre vil rejse sig første gang, og det skal derfor have en gulvafslibning med fint sandpapir inden man lægger en lakering. En stor fordel ved vandbaseret lak i forhold til andre typer af gulvlak, er at den ikke indeholder giftige stoffer.

Kontakt en til at udføre opgaven for dig

Du kan kontakte din nærmeste gulvbehandler for at få hjælp og vejledning. Ved at kontakte en professionel til at udføre opgaven for dig, sikrer du dig at flot resultat i høj kvalitet. Du kan søge efter det online med din fortrukne søgemaskine.

Flere Nyheder