Hvilken type sandkasse skal jeg vælge?

By:

Der findes rigtig mange forskellige sandkasser på markedet, i varierende størrelser og udformninger. Du bør altid overveje hvor meget af din have du har lyst til at bruge på en sandkasse. Er din have meget lille kan du med stor fordel vælge en flytbar sandkasse i plastisk, som om vinteren nemt kan tømmes og opbevares i eksempelvis have skuret eller i garagen. Og du bør af hensyn til sandets renhed altid vælge en sandkasse med tilhørende låg.

Kan jeg selv bygge en sandkasse?

Hvis du anser dig selv som værende en habil gør det selv mand kan du altid kaste dig ud i projekt ”byg din egen sandkasse”. Det behøver hverken at være besværligt eller dyrt selv at anlægge en sandkasse i haven. Du bør dog være opmærksom på jordbunds forholdene i din have før du går i gang med din sandkasse.

Er der nogen som helst risiko for at jorden kan være forurenet bør du bygge din sandkasse som du ville bygge et højbed, således at barnet ikke risikere at komme i berøring med den forurenede jord. Og så bør du overveje om jordens beskaffenhed overhovedet tillader at du anlægger en sandkasse.

Viser det sig at du sagtens vil kunne grave ud til en sandkasse er det bare med at komme i sving. Det er smart at overveje om sandkassen skal være placeret i solen eller i skyggen. Det kan godt risikere at blive lidt for koldt i skyggen, og i så fald er den optimale placering i solen. Du skal dog sørge for at afskærme sandkassen med en parasol, så børnene undgår solskoldninger i løbet af dagen.

Til din sandkasse kan du købe sandkasse sand i et byggemarked. Du kan læse mere om hvorledes du tilpasser mængden af sand, du skal indkøbe til sandkassens størrelse, på https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-den-rigtige-sandkasse-til-dit-barn/ 

 

Posted in: Sandkasse