Kender du den stereotype opfattelse, der kommer med at have Botox-læber?

09 marts 2021 Anders Lundtang Hansen

Du ved jo godt, hvordan Botox fungerer, selvom hvis du ikke har haft kendskab til det personligt, for de fleste har set eksempler på det eller hørt om det.

Man kan pænt sige, at man bruger det til at stramme op på kroppen ved områder, der er begyndt at hænge, eller hvis man bare er født med slap hud eller har mange rynker.

Men man kan også overdrive og bruge det til ikke bare at fremhæve nogle dele af ens krop, men også til at forstørre det, så det ser større ud.

Det er lidt det samme, som da det blev moderne at få løftet ens bryster og få indsats implantater i dem: Det startede som en måde til at give brysterne et løft, hvorefter det næsten udviklede sig til en konkurrence i at få større bryster, da hud er elastisk og kan udvides på den måde.

Og du ved, hvad man tænker om kvinder med kunstige bryster. Det samme kan lidt siges om de kvinder, der har Botox i læberne.

Man bliver påduttet en opfattelse af at have Botox-læber

Du kender til det med, at man skyder læberne frem, når man skal have taget en selfie, og det er da også ved at gå af mode igen, fordi man drillet med at lave “anderumpe” med læberne.

Men den positur med læberne kan man lave permanent, så man har runde, fyldige og brede læber, hvis man fylder dem med Botox.

Man kan så også overdrive det, så det ligner, man har suttet på et krøllejern, hvor man dårligt kan høre, hvad man siger inde bag læberne.

Desuden kan man komme til at se så kunstig ud med det, selvom man ikke har gjort andet end at få ordnet læberne, at man ikke ligner et rigtigt menneske.

Og man ender med at blive sat i samme bås som de kvinder, der har kunstige bryster.

Flere Nyheder